Am inceput saptamana in forta, asa cum o facem de fiecare data, cu kinetoterapie si terapie ocupationala. Zi dupa zi dupa zi pana cand apare ineditul, specialul: Theodora a zis cateva cuvinte. Pentru unii poate e putin, pentru noi insa e enorm.
Minunea s-a intamplat cand a vazut-o pe Hello Kitty, care acum este Titty :) . Si totusi, nu ne puteam opri la Titty, ii avem si pe Tom si Ge ( Jerry), dar si pe Aeshia (Alexia), Theoora ( Theodora), lalaina ( plastilina) si chiar facem propozitii in PECS : Vreau plastilina! Vreau leagan! Vreau pensula!

PECS – PICTURE EXCHANGE COMMUNICATION SYSTEM ( sistem de comunicare non-verbala, bazat pe imagini, in programele pentru copii care nu au ” dobandit sistemul verbal de comunicare”). Copiii invata ce inseamna fiecare imagine si cum sa o foloseasca pentru a primi ceea ce isi doreste. Imaginile devin cuvintele copilului si modalitatea de a comunica, cu cei din jur.

Dar nu toata saptamana a fost numai lapte si miere. Joi pitica a facut putina febra, suficient cat sa ma puna in alerta si sa ma intreb care este cauza si cat o sa dureze. Ne-am inarmat ca la carte cu formulele si cu dieta de protocol, cat mai putine proteine si cat mai multe calorii. In doua cuvinte, ” cocktail-ul cah” pentru adulti, dar minunat pentru a tine GA-1 in frau.

26b6f44d9a66028f8cdd04d53c865fa71405f1f270eef5899f2164208d3e86d4

Poate ca e prea greu ceea ce o sa zic, dar am ajuns sa urasc racelile de cand cu boala Theodorei pentru ca, cu fiecare grad in plus nu se poate sa nu imi vina in minte zilele petrecute in spital, zecile de intepaturi, noptile nedormite in care ii cautam fiecare suflare si clipele in care ma gandeam daca astazi va fi ziua cand nu va mai face febra si vom pleca acasa. Din fericire pentru noi, raspunsul a venit repede si a fost doar o alarma falsa de mucozitati si un inceput de masea.
Speram ca maseaua sa iasa fara alte evenimente si saptamana viitoare sa fie la fel de plina de surprize frumoase! Si, de ce nu, poate si un inceput de mers de-a busilea :)

O saptamana a surprizelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *